Publicaties
13-6-2018
Veilig digitaal ondernemen met Digital Trust Center
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat lanceert het Digital Trust Center (DTC) voor MKB-ondernemers. Zij kunnen op www.digitaltrustcenter.nl terecht voor praktische informatie en advies over veilig digitaal ondernemen. Het DTC stimuleert en faciliteert ondernemers om zelfstandig of in samenwerkingsverband aan de slag te gaan met het verbeteren van hun online veiligheid.
11-6-2018
Geen naheffing bij verhoging btw-tarief
Het kabinet wil ondernemers niet belasten met extra administratieve lasten bij de aangekondigde verhoging van het verlaagde btw-tarief van 6 naar 9 procent. De Belastingdienst zal niet gaan naheffen op in 2018 betaalde prestaties die pas in 2019 gaan plaatsvinden.
8-6-2018
Pas op! E-mail 'Belastingdienst' deugt niet
Precies in de tijd dat veel mensen hun belastingteruggaaf gestort krijgen, waarschuwt de Fraudehelpdesk voor een 'nogal doortrapte nepmail' die van de Belastingdienst lijkt te komen. Daarmee proberen oplichters je een kleine 300 euro uit de zak te kloppen. De afzenders beweren dat je in december 2017 een bedrag van €297,95 bijgeschreven hebt gekregen. Dit bedrag zou echter bedoeld zijn geweest voor iemand anders. Ze vragen het zogenaamd ten onrechte ontvangen geld 'terug te storten' op een bepaald rekeningnummer.
6-6-2018
Overgangsperiode Arbowet eindigt op 1 juli 2018
1 juli 2018 moeten u alles geregeld hebben in het kader van de nieuwe Arbowet. Tot die datum hebben werkgevers nog de tijd om hun (bestaande) arbocontract met de arbodienstverlener te wijzigen. Daarna kunnen boetes volgen van de Inspectie SZW.
29-5-2018
Accijns en verbruiksbelasting: ook uw klant kan er mee te maken krijgen
Het kan zijn dat u zonder het zelf te weten met accijns en verbruiksbelasting te maken hebt. Denk bijvoorbeeld aan de invoer van bier, wijn en benzine, maar ook aan de productie van likeur, tabak en limonade. De bepalingen in de Wet op de accijns en de Wet op de verbruiksbelasting van alcoholvrije dranken zijn dan van toepassing. Dit artikel helpt u beter over accijns- en verbruiksbelastinggoederen te kunnen informeren.
28-5-2018
Privacywaakhond gaat zich richten op overheid en zorg
De Autoriteit Persoonsgegevens gaat bij de handhaving van de nieuwe privacywetgeving die sinds vrijdag van kracht is, zich de komende twee jaar vooral richten op de overheid en zorginstellingen. 'De overheid heeft als wetgever een voorbeeldfunctie.'
Zoeken in publicaties
  
Nieuws, advies, informatie en achtergronden over administratieve- en belastintechnische zaken of overige zaken die relevant zijn betreffende onze diensten leest u in onze publicaties. We hopen u hiermee nog beter van dienst te zijn en u zo goed mogelijk te informeren over diverse belangrijke zaken.
 
Heeft u vragen over de publicaties van SMK Raad stuur dan gerust een e-mail naar  info@smkraad.nl.
Archief
2012 (16)
2013 (54)
2014 (89)
2015 (104)
2016 (98)
2017 (68)
2018 (22)