Publicaties
15-11-2018
SMK RAAD GEEFT WERKZOEKENDE VAN 60+ EEN MOOIE KANS
De 14 Twentse gemeenten en UWV zijn samen Werkplein Twente. Zij ondersteunen bij personeelsvraag en bij het invullen van sociaal ondernemerschap en informeren u over arbeidswetten en subsidiemogelijkheden. Daarbij bieden ze oplossingen op maat. Een sterke arbeidsmarkt in Twente is hun doel.
7-11-2018
'Voor miljarden witgewassen in Nederland'
De bedragen die in Nederland omgaan bij witwassen lopen in de miljarden. Uit een schatting die is gemaakt door onderzoekers van de Universiteit Utrecht gaat het om 16 miljard. De berekening is wel gebaseerd op cijfers uit 2014. Dat komt omdat internationale criminaliteitscijfers van de afgelopen jaren nog niet officieel zijn vastgesteld. Maar volgens de onderzoekers, die de cijfers met 2004 hebben vergeleken, is de uitkomst van het onderzoek zeker van belang, omdat andere onderzoekers stellen dat er miljoenen omgaan in witwassen, maar het blijkt om miljarden te gaan.
7-11-2018
Amsterdam mag ondernemers controleren op crimineel geld
De gemeente Amsterdam mag een nieuwe methode gebruiken om te controleren of ondernemers gebruik maken van crimineel verkregen geld. De bestuursrechter heeft bepaald dat de gemeente voorafgaand aan de vergunningverlening kan vragen hoe de aanvragers aan hun geld komen. Op die manier kan de hoofdstad beter nagaan of er sprake is van 'fout' geld, maakte het Openbaar Ministerie (OM) bekend.
2-11-2018
Nieuwe bpm-aangifte beschikbaar
Mensen die een personen- of bestelauto of motor (uit het buitenland) in Nederland willen laten registreren, moeten aangifte doen voor de belasting van personenauto’s en motorrijwielen (bpm). Vanaf 1 november 2018 moet dit met een nieuw digitaal aangifteformulier: ‘Aangifte/melding/opgaaf bpm’. Het formulier berekent het meest gunstige bedrag aan verschuldigde bpm.
23-10-2018
Pas op: opnieuw neptelefoontjes 'Belastingdienst'
Opgelicht?! waarschuwde eerder al voor een telefonische babbeltruc waarbij fraudeurs zich voordoen als medewerker van de Belastingdienst. Op dit moment komen er bij de redactie opnieuw meldingen binnen over deze oplichtingstruc.
13-10-2018
EORI-nummer straks nodig voor handel met Verenigd Koninkrijk
Met ruim 150 dagen tot Brexit is er één ding vrijwel zeker: op 29 maart 2019 verlaat het Verenigd Koninkrijk de EU. Zorg dan dat u de juiste voorbereidingen treffen. Door het vertrek wordt het Verenigd Koninkrijk een land buiten de EU en gaan andere handelsafspraken gelden dan binnen de EU. Vraag een EORI-nummer aan en doe de Brexit Impact Scan. Door een exclusieve samenwerking met een specialist accijns- verbruiksbelasting, een voormalig inspecteur douane, kan ons kantoor u uitstekend van dienst zijn.
Zoeken in publicaties
  
Nieuws, advies, informatie en achtergronden over administratieve- en belastintechnische zaken of overige zaken die relevant zijn betreffende onze diensten leest u in onze publicaties. We hopen u hiermee nog beter van dienst te zijn en u zo goed mogelijk te informeren over diverse belangrijke zaken.
 
Heeft u vragen over de publicaties van SMK Raad stuur dan gerust een e-mail naar  info@smkraad.nl.
Archief
2012 (16)
2013 (54)
2014 (89)
2015 (104)
2016 (98)
2017 (68)
2018 (45)