Raad Enschede werkt, exclusief, samen met een specialist in accijns en verbruiksbelasting
RAAD Enschede heeft een exclusief samenwerkingsverband met een specialist in accijns en verbruiksbelasting. Hierdoor kunnen wij u nog, completer, van dienst zijn omtrent deze belangrijke belastingen.

De specialist heeft een ruime ervaring bij de Belastingdienst/ Douane in het controleren van de administratieve verwerking en afhandeling van de (aangiften) accijns en verbruiksbelasting. Specialisten met deze ervaring zijn in de advieswereld nauwelijks aanwezig.

De specialist is gevestigd in Enschede, waardoor de samenwerking en met name het communiceren, in de praktijk zeer eenvoudig (lees: 'korte lijnen”) zal zijn, ook bij een eventuele controle van de Belastingdienst/ Douane omtrent de accijns en verbruiksbelasting van uw onderneming.

Onze ervaring is dat gerenommeerde administratie- en accountantskantoren nauwelijks weten hoe men met deze materie dient om te gaan en/ of een signalering afgeven aan hun clientèle.

Accijns en verbruiksbelasting

Accijns is een verbruiksbelasting die wordt geheven over bepaalde consumptiegoederen. Het gaat om minerale oliën (zoals benzine, diesel en kerosine) alcoholische dranken (zoals bier en wijn) en tabak.

-Accijns op minerale oliën

-Accijns op alcoholhoudende dranken

-Accijns op tabak

Onderdeel van de consumentenprijs

Accijns is een onderdeel van de consumentenprijs. Meestal rekent de ondernemer de heffing door in zijn verkoopprijs. Na de verkoop draagt hij de accijns af aan de Belastingdienst of de Douane.

Hoe hoog de accijns is hangt af van het product. De overheid hanteert vaste tarieven die periodiek worden aangepast. In de tarievenlijst staateenoverzicht van de actuele tarieven accijns en verbruiksbelastingen.
De heffing is dus niet afhankelijk van de verkoopprijzen, zoals de btw.

EU-Richtlijnen voor accijnzen

De Nederlandse accijnsregelgeving is grotendeels gebaseerd op de EU-richtlijnen. Hierin staat hoe accijnsgoederen opgeslagen, vervoerd en gecontroleerd moeten worden. In de richtlijnen zijn ook de minimumtarieven en de vrijstellingen opgenomen voor bepaalde producten.

Verbruiksbelasting

Op alcoholvrije dranken (vruchtensappen, groentesappen, mineraalwater en limonade) heft de Belastingdienst een afzonderlijke verbruiksbelasting (frisdrankbelasting). Deze belasting geldt ook voor alcoholvrije dranken in vaste vorm (bijvoorbeeld poeder voor energiedrankjes) of als concentraat, zoals limonadesiroop.

Omdat de verbruiksbelasting niet is gebaseerd op de EU-richtlijnen gelden er geen Europese regels. Wel wordt de verbruiksbelasting op dezelfde manier geheven als accijns. Daarvoor is de verbruiksbelasting aangesloten bij de accijnsregelgeving.

 

Voor meer informatie kunt u vanzelfsprekend contact opnemen met ons kantoor via:

Telefoon: 053-4349366
E-mail:info@smkraad.nl


Clemens Klappe RBB

OFFERTE

AANVRAGEN?

 

 
 
Vakkundig, ervaren en gedreven
Ons team staat voor u klaar bij hulp met administratieve kwesties, belastingadvies, aangiften, financiële adviezen en nog veel meer. Bel ons gerust voor een afspraak!
  053-4349366
  info@smkraad.nl